Новини

Подробности за убийството на 59-годишния мъж от Гъмзово

Прокуратурата ще поиска постоянно задържане на трите непълнолетни лица, обвиняеми за убийството на 59-годишният мъж от видинското село Гъмзово.

Техният малолетен 10-годишен съучастник в престъпното деяние е предоставена полицейска закрила. Конкретният повод за посегателството срещу жертвата е възникнал скандал за продаден алкохол на трите лица. Убийството е извършено по особено жесток начин –  съобщиха на брифинг рано тази сутрин от полицията и прокуратурата във Видин.

Припомняме, че на 2 януари полицията постъпва сигнал за нанесен побой на 59-годишен самотноживеещ мъж във видинското село Гъмзово. Незабавно местопроизшествието е било посетено от полицейски служители. Пострадалият мъж е бил открит в двора пред къщата си с видими следи от насилие по тялото. Пристигналият на място съдебен лекар е констатирал смъртта му.

Оказва се, че пострадалият е продал алкохол на трите непълнолетни лица – съответно на 15,16 и 17 години, чието качество не им е харесал като качество. Установено е, че 59-годишния мъж е убит по особено жесток начин. Обвиняемите непълнолетни са направили самопризнания, но отричат да е имало умисъл. Обвиняемите непълнолетни са направили самопризнания, но отричат да е имало умисъл. Непълнолетните имат роднинска връзка помежду си. Те са известни на органите на реда с дребни кражби.

Към момента е установен един свидетел на тежкото криминално престъпление, който предстои да бъде разпитан – допълни старши комисар Петър Коцин.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.